Share

Afvalwater toepassingen

Filtratie

In de afgelopen jaren is water de grootste wereldwijde zorg geworden als gevolg van uitputting van waterbronnen en de opwarming van de aarde.  Deze kwestie bracht mensen ertoe om alternatieve oplossingen te vinden om waterbronnen te behouden en zoveel mogelijk te profiteren van water.  Om het geloosde huishoudelijk afvalwater te verminderen, zijn nieuwe benaderingen aan het licht gekomen. Deze zijn gericht op hergebruik van huishoudelijk afvalwater door stromen bij de bron te scheiden met stroomscheiding van ‘zwart en grijs’ water.  Zwart water dat in principe kan worden gedefinieerd als toiletafvalwater en grijs water wat huishoudelijk afvalwater is behalve dus toiletafvalwater.

In conventionele afvalwater-beheersystemen wordt huishoudelijk afvalwater opgevangen door een rioolsysteem dat minder vervuild afvalwater mengt met het sterk vervuilde.  Dit leidt tot grote investeringen in zowel drinkwater voorziening als afvalwater zuiveringssystemen. In de afgelopen jaren is huishoudelijk afvalwater geaccepteerd als een bron om opnieuw te worden gebruikt.

‘Grijs’ water bestaat uit alles (wastafels, badkuipen, was- en gootstenen) behalve het toiletafvalwater. Grijs water is rijk aan organische stof, maar minder vervuild dan zwart water. Grijs water kan worden hergebruikt voor reiniging, irrigatie, toilet doorspoelen en auto wassen.

Rekening houdend met de hoeveelheid zwart water en grijs water, bestaat 75% van het huishoudelijk afvalwater uit grijs water.

Omdat grijs water geen opmerkelijke vervuiling heeft en geen toiletafvalwater bevat, heeft het minder hoeveelheden ziekteverwekkers en lage concentraties stikstof en fosfor.  Daarom zijn de behandeling en het hergebruik van grijs water gemakkelijker aan te brengen en kosten vriendelijk.

Hoe worden Filternox®-filters gebruikt in ‘grijs’-water toepassingen?

Filternox®-filters spelen een grote rol in vele ‘grijs’-water toepassingen door vaste deeltjes zoals haar, stof, zand, modder en andere zwevende stoffen te verwijderen. In bijvoorbeeld druppel irrigatiesystemen hebben slangen zeer kleine druppelaars. Deze druppelaars raken heel snel verstopt door deeltjes in grijs water. Om een goede (her)inzetbaarheid van het gebruik van grijs water te realiseren, is bij druppel-irrigatie juiste filtratie vereist om verstopping van de uitgangen te voorkomen. Filternox® automatische zelfreinigende filters bieden in dit geval een oplossing door deze vaste deeltjes te verwijderen en de levensduur van het druppel irrigatie systeem te verlengen.

Een ander voorbeeld, bij het wassen van auto’s, is het nodig om de vaste deeltjes in het grijze water kwijt te raken. Anders krassen deze deeltjes op de autolak en veroorzaken ze schade aan het auto oppervlak. Auto-poetsbedrijven en auto wasstraten geven de voorkeur aan Filternox® zelfreinigende filters om schade aan de auto’s van hun klanten te voorkomen.

Bij inzet van huishoudelijk grijs water, zoals voor het doorspoelen van het toilet, is het belangrijk om verstopping in de leidingen en ophoping van vaste deeltjes in het toilet te voorkomen om een slecht, onesthetisch beeld te voorkomen.


12-1SANYO DIGITAL CAMERAfms-v-mr_1residential water

Neem contact op

* : Verplicht.

*
*
*