Share

Olie raffinaderij toepassingen

Filtratie

Filternox® biedt efficiënte en gemakkelijk te gebruiken oplossingen op het gebied van koelwater voor warmtewisselaars en zeewater filtratie.

Verontreinigingen in uw koelwater zorgen ervoor dat warmtewisselaars geblokkeerd raken. Filtratie is erg belangrijk omdat deze blokkering problemen in uw systeem veroorzaakt waardoor koeling (warmteoverdracht) niet op het gewenste niveau plaatsvindt.

Filternox®-filters filteren zowel grove als fijne deeltjes in uw water en voorkomen verstopping-problemen in de warmtewisselaars.  Op deze manier verhoogt u uw operationele efficiëntie en verlaagt u uw operationele en onderhoudskosten.

Filternox®-filters besparen water door de hoeveelheid afvalwater die u loost te verminderen. Het verlaagt dus uw bedrijfskosten en stelt u in staat milieuvriendelijker te produceren. De Filternox®-filtermodellen voor toepassing bij zeewater filtratie (voor bijvoorbeeld olieraffinaderij-toepassingen) hebben speciale technologie die zowel grove als fijne deeltjes in dezelfde filter behuizing kan filtreren. De filters hebben een dubbel effect reinigingsmechanisme (zie video). In de eerste fase worden grove deeltjes uit de afvoer verwijderd door het oppervlak van het scherm met een borstel te vegen.  De reiniging in de tweede fase wordt direct na het reinigen van de borstel gerealiseerd, waarbij fijne deeltjes op het schermoppervlak met behulp van een zuigmond uit de afvoer worden gezogen.  De back-flush drainages van de borstel- en mondstuk-systemen opereren onafhankelijk van elkaar.  Dit reinigingsproces wordt geselecteerd in twee of drie fasen, afhankelijk van uw systeemvervuiling.

 

 

 

wellwell water filterwell water filterwell water filter

Neem contact op

* : Verplicht.

*
*
*