Share

Filters voor de kunststofindustrie

Filtratie

Filternox® biedt een breed scala aan filteroplossingen voor de kunststofindustrie. Koelwater voor spuitgiet-matrijzen, extrusie-vormen en proceswater filtratie zijn de belangrijkste gebruiksgebieden in de kunststofindustrie.

De vervuiling die kan optreden in het koelwatersysteem van de kunststofindustrie is als volgt:

  • Vervuiling die afkomstig kan zijn van waterbronnen
  • Plastic deeltjes uit het productieproces
  • Roest en metaaldeeltjes die uit de koelwaterleiding komen
  • Vervuiling door de atmosfeer in de koeltoren

Deze onzuiverheden hebben een negatieve invloed op de werking van units zoals koelwaterleidingen, stilstaande bassins en koeltorens die leiden tot hogere onderhoudskosten en een lagere operationele efficiëntie.

Bovendien veroorzaken deze onzuiverheden blokkades in de matrijzen die daardoor worden beschadigd.  Dit belemmert koeling op het vereiste niveau (voor goede warmteoverdracht) en heeft een ernstige invloed op de productie- en productkwaliteit.  Vervuiling op de matrijzen veroorzaakt vervorming en krassen op de oppervlakken van de geproduceerde plastic onderdelen, waardoor de oppervlaktekwaliteit wordt verminderd.

Filternox®-filters verwijderen grove én fijne deeltjes uit de waterbron met zijn automatisch terugspoel-systeem en beveiligen daarmee de lijn en het proces.

Filternox®-filters besparen water door de hoeveelheid afvalwater te verminderen en daarmee de bedrijfskosten te verlagen en een milieuvriendelijker systeem mogelijk te maken.


VINSA_IZMIT(PFH-MR).683 VINSA_IZMIT(FMS-V 108102-MR)2.689 VINSA(PTW-V-MR).686 ege-profil.680filternox 22 pfh-mr_8405

 

Neem contact op

* : Verplicht.

*
*
*